info@koopsschilderwerk.nl

Buiten schilderen bij de juiste temperatuur

Wil je buiten schilderen maar weet je niet wat de perfecte temperatuur is? In deze blog vertel ik waar je allemaal op moet letten bij buiten schilderen. 

Wanneer buiten schilderen?

Is je houtwerk aan onderhoud toe? Dan is het tijd voor een plan van aanpak. De meeste buitenlakken kun je gebruiken vanaf 5 graden Celsius tot 25 graden Celsius. Bij deze temperaturen behaal je het mooiste resultaat omdat het aanbrengen en drogen gemakkelijker gaat. Mijn voorkeur om te schilderen gaat uit naar de maanden maart tot en met oktober. De beste seizoenen om buiten te schilderen zijn het voorjaar, de zomer en het najaar. De maanden en seizoenen zijn wel afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. 

Luchtvochtigheid bij buiten schilderen

Voordat ik begin met buiten schilderen check ik de temperatuur en luchtvochtigheid op bijvoorbeeld weeronline.nl. Je kunt schilderen wanneer de luchtvochtigheid onder de 85% is. Schilderen met hogere luchtvochtigheid betekent dat het oppervlak te vochtig is en is daardoor niet meer geschikt om te schilderen. 

Schilderen bij warme temperaturen

Als je gaat schilderen bij temperaturen boven de 25 graden, kunnen er blaasjes ontstaan. Blaasjes ontstaan door vocht- en/of zuurstof insluiting in de ondergrond. De bovenste verflaag droogt door de warmte te snel. Hoe je blaasjes op je schilderwerk weg kunt halen? Door de oppervlakte licht te schuren en daarna nog een keer af te lakken. 

Schilderen bij koude temperaturen

Bij lagere temperaturen dan 5 graden Celsius kun je schilderen, maar dit raad ik niet aan. Als het koud weer is, is het vaak te vochtig. Hierdoor heeft je schilderwerk een langere droogtijd en droogt dus langzamer. Een sneldrogende lakverf is dan een goede oplossing. 

Heb je andere vragen over buiten schilderen bij de juiste temperatuur?

Koops Schilderwerk staat voor je klaar en helpt je graag op weg met passend advies over buitenschilderwerk. Neem gerust contact op. 

Neem contact op 

Diensten

binnen schilderwerk buiten schilderwerk

Koops Schilderwerk denkt mee over de mogelijkheden

Kwaliteit en service staan bij mij voorop. Persoonlijk advies en duurzaamheid kenmerken mij. Voordat we met een verf- of behangklus van start gaan, houd ik altijd een gesprek met jou om zo tot de mooiste oplossingen te komen voor de buitenmuren, de woonkamer of de slaapkamer.

Omdat er talloze mogelijkheden zijn, laat ik je kennismaken met verschillende kleuren en materialen om zo tot de ideale samenstelling te komen. Ik geef zes jaar volledige garantie op iedere verfklus. 

Neem contact op